Usein kysytyt kysymykset

Täältä löydät vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin Uralle.fi-palvelun käyttöön liittyen.

Yrittäjien/toimeksiantajien kysymyksiä

Haluaisin auttaa teitä taistelemaan nuorisotyöttömyyttä vastaan, mutta olen kiireinen pyörittäessäni yritystä. Viekö tämä kuinka paljon aikaani jos lähden mukaan?

Opinnäytetyön ohjaaminen vaatii myös toimeksiantajalta sitoutumista ohjaamiseen, mutta olemme kehittäneet mallin, joka helpottaa työn ohjaamista, tavoitteiden asettamista ja seuraamista. Parhaassa tapauksessa opinnäytetyön tekijä tai harjoittelija saattaa keventää työkuormaanne, sillä he myös odottavat teiltä delegointia osoituksena luottamuksesta.

Löydättekö te varmasti riittävän pätevän tekijän opinnäytetyölle? Antamani toimeksianto tulee olemaan haastava.

Lupaamme yrittää parhaamme ja olemme vakuuttuneita opiskelijoiden tasosta. Esittelemme teille sopimuksen mukaisesti yhdestä kolmeen kandidaattia, joista saatte valita teidän näköisen tekijän ja tarvittaessa myös hiukan haastatella opiskelijaa, mikäli se mietityttää. Te teette lopulta valinnan, hyväksyttekö opiskelijaa tekemään toimeksiantoanne.

Minulla olisi kaikenlaisia ideoita, mutta miten osaan antaa oikeanlaisen toimeksiannon opiskelijalle, että saadaan mahdollisimman hyvä lopputulema?

Kerro meille avoimesti ideoistanne tai haasteistanne, me löydämme sopivan toteutustavan työlle. Oli se sitten opinnäytetyö tai harjoittelu. Tiukoissa tilanteissa pystymme myös konsultoimaan ammattikorkeakoulujen lehtoreita tai muita kontaktejamme siitä, miten haaste kannattaa ratkaista.

Mistä voin varmistua, että opiskelija joka tekee opinnäytetyön on pätevä hommaan?

Mikäli teille herää epäilyksiä opiskelijan pätevyydestä, voitte halutessanne haastatella esittelemäämme opiskelijaa ennen valintaa.

Paljonko tämä maksaa?

Opinnäytetyön välityksessä palvelumaksumme on 1400€, joka sisältää toimeksiannon laatimisen, toimeksiannon markkinoinnin opiskelijoille, hakemusten käsittelyn ja opiskelijoiden esittelyn teille. Lisäksi saatte käyttöönne oppaan työn ohjaamiseen. Opiskelijalle menevä palkkio määräytyy työn valmistuttua teidän antaman arvosanan mukaan ja me hoidamme maksun puolestanne. Teidän tarvitsee vain maksaa lasku, mikä määräytyy seuraavan taulukon mukaan.


Arvosana Opiskelijan palkkio palkkana Laskutettava summa (alv 0%) Palvelun kokonaiskustannukset
1357€500€ 1 900€
2500€700€ 2 100€
3643€900€2 300€
4857€1 200€2 600€
51 000€1 400€2 800€

Harjoitteluiden välityksessä palvelumaksumme on 990€, sillä työmäärä on hiukan pienempi. Hintaan kuuluu toimeksiannon muotoilu ja julkaisu, markkinointi opiskelijoille, hakemusten käsittely ja tekijän valinta.

Entä jos hommassa tulee jotain ongelmia? Opiskelija esimerkiksi sairastuu kesken projektin tai vain lähtee Bahamalle. Miten sitten tehdään?

Haluamme pitää asiakkaamme tyytyväisenä tilanteesta riippumatta ja löydämme varmasti molempia osapuolia tyydyttävän ratkaisun tilanteeseen. Saatte rahat takaisin, mutta ymmärrämme, ettei se varmasti riitä aina kattamaan aiheutunutta harmia.

Millä perusteella valitsette opiskelijan. Minun toimialallani vaaditaan tietynlaista ymmärrystä ja en halua, että kuka tahansa tekee opinnäytetyön?

Teemme yhteistyötä ammattikorkeakoulujen kanssa ja pystymme konsultoimaan heitä ja tarvittaessa voimme pyytää jopa opettajilta suosituksia.

Entä jos en ole tyytyväinen lopputulokseen?

Mikäli ette ole tyytyväinen valitsemaamme opiskelijaan, saatte palvelumaksun takaisin. Työn valmistuttua arvioitte työn ja opiskelijalle maksetaan kokemanne arvon mukaan.

Onko tässä jotain riskiä, jos lähden mukaan?

Olemme minimoineet riskinne tyytyväisyystakuulla, eli mikäli ette ole tyytyväinen palveluumme, saatte palvelumaksun kokonaisuudessaan takaisin. Myös opiskelijan palkkio määräytyy kokemanne arvon mukaan.

Opiskelijoiden kysymyksiä

Onko aikataulu kiveen hakattu? Mitä jos tulee muuttujia ja opinnäytetyön aikataulua joutuu muuttamaan?

Aikataulutavoitteet tulevat yrityksen puolelta, mutta yritykselle tulee aina mahdollisimman pian ilmoittaa tulevista muutoksista. Näin pystytään reagoimaan ajoissa ja järjestämään asiat niin, että yritykselle ei aiheudu vahinkoa.

Kuinka nopeasti opinnäytetyö tulee saada valmiiksi?

Opinnäytetyön valmistumiseen on yrityskohtaisesti omat tavoitteet. Yleensä aikataulu on 1-5kk.

Miten saan korvaukseni työn tekemisestä? Miten korvaus määräytyy?

Kun työ valmistuu, voimme maksaa teille palkkion kahdella tavalla. Joko palkkio maksetaan palkkana, jolloin maksamme palkasta työnantajakulut yms. tai laskutatte meiltä palkkion UKKO.fi-palvelun tai yrityksenne kautta. Toimeksiantaja arvioi työstä saadun arvon mukaan työn asteikolla 1-5, jonka mukaan palkkio maksetaan. Taulukko palkkioihin löytyy täältä.

Missä kaikessa te autatte minua? Hoidanko asioinnin toimeksiantajan kanssa itse?

Hoidamme asiat niin pitkälle, että olette turvallisesti samalla sivulla toimeksiantajan kanssa tavoitteiden ja aikataulujen osalta. Meille voi toki aina soittaa, mikäli herää kysymyksiä tai huolia myös työn aikana.

Mitä, jos muutan mieleni kesken kaiken ja en haluakkaan tehdä tästä aiheesta opinnäytetyötä?

Hakiessa sitoudut tekemään työn, mikäli tulet valituksi, mutta ennen työn aloittamista voitte vielä perua hakemuksenne ottamalla yhteyttä meihin. Työn aikana tapahtuvat muutokset käsitellään aina tapauskohtaisesti toimeksiantajan kanssa.

Mihin voin olla yhteydessä jos tulee jotain epäselvyyksiä?

“Yhteystiedot” -sivuilta löytyy yhteystietomme ja yhteydenottolomake. Kukin meistä pystyy auttamaan tai tarvittaessa siirtämään asian oikean henkilön käsittelyyn.

Onko tämä oikeasti oppilaitokselleni ok, että teen projektin teidän avullanne?

Oppilaitokset ovat näyttäneet palvelullemme vihreää valoa, sillä tämä auttaa opiskelïjoita myös työllistymään valmistumisen jälkeen. Teemme myös tiivistä yhteistyötä ammattikorkeakoulujen, etenkin Jyväskylän Ammattikorkeakoulun kanssa.

Saanko työpaikan toimeksiantajalta opinnäytetyön tekemisen jälkeen?

Useat toimeksiantajat käyttävät tätä osana rekryä, joten he jopa toivovat saavansa hyvän työntekijän opiskelijasta. Näistä kuitenkin vastaa toimeksiantaja, emmekä voi taata heidän intressejään.

Luo profiili ja löydä
toimeksianto tai harkkapaikka,
jolla on merkitystä!

Luo profiili